dissabte, 30 de juny de 2007

Un bloc

Notícies curioses del món. Hi ha un blocaire, en Victor Hugo, que es dedica a recollir notícies extravagants, curioses o divertides. Pren-te un respir per somriure visitant http://noticiasinteresantes.blogcindario.com/

Felicitats!

Reconeixement de les llengües de signes. El congrés espanyol finalment va donar el vist-i-plau a l'oficialització de les llengües de signes de l'estat, parlades per prop d'un milió de persones en total. Paral·lelament es crea un Centre de Normalització Lingüística de la llengua de signes espanyola. Podeu llegir la notícia aquí i ampliar informació mitjançant les pàgines de la FESOCA (Federació de Sords de Catalunya).

dijous, 21 de juny de 2007

dimecres, 20 de juny de 2007

Xerrades i exposicions

30 anys de les jornades llibertàries. Amb aquest títol, l'Ateneu Enciclopèdic Popular presenta una retrospectiva de les vivències dels anys 1974 fins el 1980. Hi haurà també passi de documentals i debats. Els actes tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de juiol, a la seu de l'AEP. Podeu ampliar la informació aquí.

Els llibres de BEK

El proyecto "Gran Simio". La igualdad más allà de la humanidad. Edició de Paola Cavalieri i Peter Singer. Editorial Trotta, 1998.
-

El déu de les coses petites. Arundhati Roy. Edicions 62/Anagrama, 2000.

-

Inmunidad o vacunas. De las verdades y los riesgos. Dr. Xavier Uriarte. Editor: Josep M. Martorell, 1998.

-

Vivir mejor con menos. Como ser feliz sin agobios económicos. Alicia Arrizabalaga i Daniel Wagman. Editorial Aguilar, 1997

divendres, 15 de juny de 2007

Esperanto arreu

Taller d'esperanto. Una introducció a la llengua internacional en 4 hores. Els dies 6 i 7 de juliol de 19 h. a 21 h. Al casal Jove de Benicàssim. Us podeu inscriure a través de la web. Per ampliar informació podeu visitar les pàgines de l'Associació Catalana d'Esperanto.
-
Fi de curs a sabadell. El Centre d'Esperanto de Sabadell organitza un sopar com a cloenda dels cursos 2006/2007. Serà el divendres 6 de juliol a partir de les 21 h. El CES té previst, per a octubre o novembre propers, la posada en marxa de dos cursos, un elemental i un mitjà, de dues hores setmanals. Paral·lelament seguiran amb les konversaciaj rondoj (per als que ja en saben), el segon dilluns de cada mes a les 20 h. Per més informació us podeu dirigir a sabadell@esperanto.cat o bé trucar al 93 710 96 36.

dijous, 14 de juny de 2007

Programari lliure

Una bona iniciativa. L'Ubuntu és una distribució del sistema operatiu GNU/Linux basada en Debian subvencionada per un multimilionari africà anomenat Mark Shuttleworth. Té per objectiu ser un sistema operatiu d'escriptori enfocat a l'usuari mitjà amb poca experiència en GNU/Linux i amb el compromís de ser subministrat i actualitzat gratuïtament (normalment cada dia apareixen noves actualitzacions). A més, ofereix la garantia que cada 6 mesos sortirà una nova versió del sistema. Els guanys econòmics sols provenen del suport tècnic, el que la diferencia de la resta de les altres distribucions comercials.
Podeu trobar aquesta i més informació visitan la Viquipèdia-Ubuntu.
-
I una altra de bona. Uns joves programadors d'Olesa de Montserrat són els responsables d'eyeOS, altrament conegut com Dahlia. Un sistema operatiu de codi lliure que et permet utilitzar tots els recursos del teu escriptori personal independentment d'on estiguis i de l'ordinador que facis servir. Els creadors us animen a que descobriu tot el seu potencial i participeu en les seves millores. Com ve sent habitual, a la viquipèdia podeu ampliar informació i aclarir dubtes.

dimarts, 12 de juny de 2007

Pobles del món

Un cop d'ull als mandinka. Alguns encara s'enrecordaran de la serie Raices i el famós Kunta Kinte, un esclau provinent dels tribus mandinka. Els Manden (ka significa parla) són un poble distribuït en diversos estats africans: Gambia, Guinea, Guinea Bissau, Senegal, Mali, Serra Lleona, Liberia, Burkina Faso i Costa d'Ivori. Paga la pena fer una visita a la viquipèdia per saber coses sobre ells i el seu entorn socio-històric.

dimarts, 5 de juny de 2007

Actes de solidaritat

Manifestació antitaurina. Adda i altres associacions i gent motivada pels drets dels animals han convocat una manifestació per al proper 17 de juny a les 16:00 h. a les Drassanes, al capdavall de les Rambles de Barcelona. Podeu consultar aquesta i altres informacions afins a les pàgines de l'ADDA. Interessant al respecte és el video de CQC sobre el tema del maltracte als braus.
-

Continuen els actes de solidaritat amb Josep Pàmies (vejeu comunicats del 21 de maig). Aquest són els previstos:8 de juny a les 21 h. Taula rodona i concert de Feliu Ventura. Teatre Municipal de Balaguer10 de juny a les 12 h. Manifestació. Rectorat UDL de Lleida11 de juny a les 9:30 h. concentració durant el judici. Jutjats de LleidaInformació més directa a través de http://www.assembleapagesa.cat/ i escribint a pamieslliure@gmail.com
-
Benetton contra Mapuche. Benetton és propietaria de 900.000 hectàrees de la Patagonia. Una família mapuche va intentar recuperar 530 d'aquestes hectàrees que havien estat històricament terres mapuches , cosa que sembla ser que no va agradar gaire a la companyia multinacional. Un litigi que sobrepassa l'anècdota jurídica. Podeu llegir més sobre el tema en aquest enllaç.

Racó de l'esperanto

Aprendre en un ambient medieval. Una bona manera d'aprendre esperanto aquest estiu és la que ens proposa Esperanto-Rennes: un cap de setmana d'esperanto en un castellet d'estil medieval en mig del camp, al sud de Rennes. Concretament els dies 22, 23 i 24 de juny. podeu obtenir més informació (en francès i esperanto) a través de http://esperanto.rennes.free.fr/
-
Congrés Espanyol i Andalús. Els que tinguin planejat fer una volta per la península poden acostar-se a Palos de la frontera, on els dies 5,6,7 i 8 andalusos i espanyols organitzen conjuntament els seus congressos d'esperanto. Amplieu la informació visitant la pàgina andalusa.
-
Recordatori de l'Acampada Internacional. La Joventut Catalana d'Esperanto i la Joventut Valenciana d'Esperanto, en col·laboració amb el jovent polonés, organitzen aquest estiu una acampada sense un programa estricte, del 16 al 22 de juliol. Per una banda convidem a tothom a gaudir d'un ambient internacional i esperantista, acampar, fer la festa, descansar, banyar-se al riu, anar a la platja, fer excursions boniques, etc. Per altra banda convidem els grups culturals de la comarca a que ens amanisquen la festa. Aixina, en un ambient festiu, intercanviarem experiències i cultures. Hi ha previstos tallers de cultura valenciana, curs de català i un curs intensiu d'esperanto per als no esperantistes. En tot cas nosaltres mateixos ens anirem organitzant el programa, els àpats i tot plegat. Més informació aquí.
-
Taller de construcció de panels solars. Del 3 al 24 de juliol a Beauvoisin, departament de Gard, a 15 km de Nimes i a 50 de Montpellier. L'esperanto serà la principal llengua de treball i s'agrairà qualsevol ajuda en el seu ensenyament i pràctica durant l'estada. Els interessats podeu dirigir-vos a: jf.passarella@free.fr

dilluns, 4 de juny de 2007

Així com us ho dic

El primer Skypecast català. Un espai gratuït de contacte i debat per a catalans, valencians i balears d'arreu del món. Un espai virtual per a catalanoparlants que es posarà en marxa el dimarts 12 de juny a les 11:30 h. del matí. Esteu atents a aquest lloc web.
-
El català tocat i posat. Hi ha un espai web on podeu consultar sobre la presència del català i la seva incidència en multitud d'àmbits. Sincerament, us recomanem una visita a La Calaixera.
-
De pesca per altres blocs. Amb el títol Tonet, l'anarquista que escrivia sardanes un blocaire fa un petit repàs a un personatge molt interessant que segurament no figura en els llibres d'història. Visiteu l'Scalatunel de Lluís Colomeda.