dimecres, 22 d’agost del 2007

En perill d'extinció

Europa és ple de llengües. Però moltes d'elles és troben en estat molt precari o terminal. Hi ha una pàgina on es recullen la majoria d'aquestes llengües, algunes quasi desconegudes per als no lingüístes, com per exemple el manès, el nòrdic, l'istrorumanès, l'arberesc o l'arvanita. Us passem aquest lligam per que podeu donar un cop d'ull a aquest interessant mapa.
Els melòmans també poden gaudir d'un lloc web que recull els himnes del món. En aquest cas però, es tracta d'himnes pertanyents a estats reconeguts oficialment. Podeu anar aquí.
-
Conscients de les desigualtats lingüístiques, els esperantistes són valedors d'una proposta per ajudar a la preservació de les llengües. Més de cent anys de sensibilització sobre el tema varen conduir a una declaració anomenada el Manifest de Praga, la qual s'estructura en base a punts essencials com democràcia, educació transnacional, eficàcia pedagògica, plurilingüisme, drets lingüístics, diversitat lingüística i emancipació de les persones. Us recordem que els esperantistes seran presents en la mostra d'entitats socials i culturals que tindrà lloc durant la Diada de l'Onze de Setembre, al passeig Lluís Companys de Barcelona.