dijous, 6 de setembre del 2007

LLengües planificades

La construcció de llengües ha estat una constant al llarg de la història del ser humà. Si li preguntem a alguna persona quines llengües planificades es capaç de citar, segurament no arribarem a mitja dotzena: esperanto, globish, europanto, ido, volapuk,...en el millor dels casos. Però de llengües construides n'hi ha centenars i entre les més modernes estan les que tenen el seu orígen o motivació en el cine: el klingonià de Star Trek, l'arameu fictici de La Passió de Crist, de Mel gibson,...
Una curiosa que ha tingut un cert èxit és Toki Pona (la bona llengua), que funciona amb un vocabulari de només 120 paraules.

Si voleu fer una excursió per aquest univers lingüístic només us cal clicar a Langmaker (lloc web en anglès).
-
Esperanto a Monistrol de Montserrat. Com cada any, en aquesta població del Bages tindran lloc els sisens Someraj Dialogoj, una trobada per a posar en pràctica els coneixements d'esperanto en un ambient familiar i acollidor. Això passarà el cap de setmana 8-9 de septembre. Podeu obtenir més informació trucant als organitzadors al telèfon 645 404 755 o bé escribint a barcelonaesperantocentro@yahoo.es
-
Esperanto a Manresa. En aquesta població s'han reprès les sessions de conversa per mantenir i millorar la llengua. Per als que estigueu interessats les trobades són cada divendres de les 20 h. a les 21,30 h. A l'Associació de Veïns "Cal Gravat", plaça Cal Gravat 2, baixos.
-
Esperanto a les terres de l'Ebre. Encara no disposem d'informació detallada però ens han comunicat que s'ha creat el Grup d'Esperanto Terres de l'Ebre, a Tortosa. Us recordem que el darrer Congrés Català es va realitzar molt a prop, a Amposta. Així doncs, l'esperantisme català comença a extendre's pel sud del país.
-
Esperanto a Tossa de Mar. Ja s'apropa la 15ena edició de la Setmana Internacional de Cultura i Turisme en esperanto. Concretament tindrà lloc del 29 de setembre al 6 d'octubre en aquesta població de la Costa Brava. S'ha habilitat un lloc web des d'on obtenir tota la informació necessària, podeu clicar aquí. Els que no dominin l'esperanto es poden dirigir a Luis Serrano: Luis_serrano@mixmail.com.
-
Esperanto a Barcelona. El Club d'Amics de la Unesco, com cada any, organitza cursos per aprendre la llengua internacional. Aquests s'organitzen en tres nivells o grups: nivell inicial, curs de continuació i curs de conversa. Per als interessats en matricular-se i participar, l'adreça és: carrer Mallorca 207, pral.
També podeu sol·licitar més informació trucant al 934 58 56 99 o via mail escrivint a: ramoneus@drac.com
-
Esperanto a Sabadell. Encara que estem pendents de rebre més informació, ja podem avançar que ha començat, el dijous 13 de setembre, un curs d'esperanto als vespres a l'Ateneu Llibertari d'aquesta localitat. Podeu veure la web de l'ateneu aquí.