dimecres, 21 de febrer del 2007

Sabies que...

Dia internacional de la llengua materna
Cada 21 de febrer la Unesco celebra el dia internacional de la llengua materna per promoure la diversitat lingüística. La data recorda els estudiants morts el 1952 en defensa del bangla, llengua dels bengalís. Més de la meitat de les sis mil llengües del món són en perill d'extinció. Contrariàment al que es pensa, llengua materna no es refereix a la llengua de la mare, sinó a les llengües minoritzades, tal com informa aquest vídeo.
Fa poques setmanes l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar una proposta del PP d'adherir-se a la diada perquè els grups van creure que els populars volien aprofitar l'avinentesa per a dividir a través de la llengua. (notícia de Vilaweb)
-
Servei Català d'Informació Televisada. A Catalunya els esperantistes han aconseguit des de fa un temps, tenir presència televisiva a internet mitjançant una iniciativa anomenada KIS-TV. Aquest espai permet als esperantistes estrangers conèixer la realitat del nostre país i , en sentit invers, permet als catalans rebre informació audiovisual sobre esdeveniments relacionats amb l'esperanto.
-
Art contemporani. A Barcelona és possible trobar espais on es cultiven les diferents branques de l'art contemporani i on es contempla participar en iniciatives solidàries. Un d'aquest reductes és El Niu . Almogàvers, 208 . Metro Llacuna (L-4) :: bus 6, 40, 42, 92, 141, B25 :: tramvia Pere IV (LíniaT4 - Trambesòs).
-
Traductores Sin Fronteras. Aquesta és una iniciativa d'un grup de professionals de la traducció i l'interpretació. Ofereixen el seu treball gratuitament o a baix cost a ONG's i altres entitats que realitzen tasques d'ajut humanitari. Per més informació cliqueu aquí.

1 comentari:

pqs ha dit...

Què vol dir això de que llengua materna = a llengua minoritzada?

El video pot dir el que vulgui, però llengua materna és la llengua que ve a través dels pares, i tothom té dret a aquesta llengua, és per això que és injust atacar llengües minoritzades, perquè s'ataca la llengua materna de molta gent.