dilluns, 5 de febrer del 2007

S'ha de veure...

Una web molt completa amb recursos sobre llengua
Omniglot és una pàgina molt interessant que fascinarà els afeccionats a les llengües i a la lingüística. Conté molta informació sobre alfabets i sistemes d'escriptura que es fan servir actualment, però també de sistemes que ja no es fan servir o d'inventats aquests últims temps. A més a més, inclou trucs per a aprendre llengües, una botiga de llibres, frases útils en unes quantes llengües i un recull de recursos relacionats amb la llengua força interessant.
La pàgina explica que hi ha prop de cent cinquanta sistemes d'escriptura i en descriu una bona colla; parla també de grafies complexes, com la del xinès i dels jeroglífics egipcis, i de sistemes alternatius, com el Braille, el Morse, i els sistemes usats en llibres i música.
Més recursos interessants que la pàgina ens ofereix: com educar infants bilingües, articles relacionats amb la llengua i un bloc amb comentaris sobre llengua. (notícia de Vilaweb)
-
Vols iniciar una campanya?. Si necessites recollir signatures a través d'internet per reivindicar, protestar o demanar alguna cosa hi ha un espai web que t'ho facilita: www.firmasonline.com.
-
Amb gust de rock. En una època on predomina tot allò que és efímer i superficial, encara queden nuclis de resistència. Fent realitat aquella llegenda que diu que ells vells rockeros mai moren, el bar musical Badlands aguanta. Són els últims mohicans, no et perdis un indret únic, el plaer musical d'un lloc amb història i amb històries.
-
Hi ha vida més enllà de Microsoft. Tot i que el 90% dels ordinadors de tot el món funcionen amb Windows, potser encara hi ha gent que es pregunta: hi ha vida més enllà de Microsoft? Per donar-hi resposta, així com per resoldre dubtes sobre el codi lliure, l'any 2006 va néixer el projecte GetGNULinux, que ara presenta la seva versió en català. El web explica de forma sintètica què és Linux, els avantatges d'aquest sistema operatiu respecte a Windows i, en cas de decidir-s'hi, com fer la migració. El projecte ja disposa, a més de la catalana, versions en anglès, francès i castellà. (notícia publicada a La Malla)
-
Zine Pobre. Cada diumenge a les 8 del vespre, documental de producció independent i soparet. Lloc: CSO Miles de Viviendas Passeig Joan de Borbó 11 Barceloneta L4. Més informació l'ha trobareu a Miles de Viviendas.